Skip to content →

Tag: workrave

Sindrom Karpal Tunnel

Pergelangan tangan kanan aku makin teruk seminggu nih. Aku tak pasti sebab over work atau memang position tempat duduk baru aku tu yang sebabkan tangan nih sakit giler. Bende nih memang dah lama ade kat tangan kanan aku. sejak time kat kolej lagi.

Aku pown memang dah lama duduk depan pc. Sejak komputer pertama, tahun 1999 tak silap. Tapi jadi sakit lepas 2 tahun, satu aku kne sakit pinggang. Sebab aku duduk kat kerusi kayu. Kerusi kayu tu sebenarnyer kerusi meja makan. Keluarga aku bukan orang senang, so nak dapat kerusi taip tu bukan le senang.

Lepas aku dapat kerusi biru (pejabat) 180 rnggit beli guna duit sendiri campur mak sponsor sket. Jadi bertambah baik, tapi bende lain yang timbul. Pergelangan tangan aku sakit. Makin teruk kalau aku banyak assigment nak kene taip.

Continue reading Sindrom Karpal Tunnel

Leave a Comment